Glömstaskolan är igång

Vi går runt på Ikea för att hitta bra saker till vår nya verksamhet. Bland annat behöver vi lådor till kapprummen. Vi hittar inget riktigt bra alternativ och vi är inte helt överens om vilket alternativ som är ändå är bäst. Då säger Magnus:

Vi köper några av varje och låter eleverna vara med och bestämma så klart.

SÅ KLART!

Jag har bytt jobb. Från och med den tionde augusti i år är jag en av de första som får chans att vara med och bygga upp Glömstaskolan i Huddinge kommun, tillsammans med bland annat Peter Bragner och Magnus Blixt. Vi är totalt sju personer som arbetar med detta under året och under tiden som Glömstaskolans lokaler byggs bedriver vi verksamhet på helt nybyggda Kästa skola, där vi startar med en förskolegrupp på cirka 40 elever.

Jag träffade mina arbetskamrater (som grupp) för första gången en fredag i maj i år. Sedan körde vi igång verksamheten i måndags och i tisdags var det öppet hur med föräldrar och elever. I dag, tredje dagen, var vår första inskolningsdag och lokalerna livades upp av ivriga elever och pirriga föräldrar mitt i möblering och upplock. Många har höjt på ögonbrynen när de hört att vi endast skulle få totalt två dagar tillsammans, i helt tomma lokaler och en helt nya organisation, innan eleverna kom. Men med den här arbetsgruppen är det inga som helst problem. För mig representerar skeendet på Ikea precis den atmosfär vi så snabbt lyckats skapa tillsammans. Att få chans att stå i tomma lokaler, precis i ett inledningsskede, tillsammans med den här dynamiska gruppen som tänker olika men drivs att ett solklart gemensamt mål av att alltid ställa eleverna i centrum, det är en ynnest. Det är klart att det kommer att knarra och gneka både här och där ibland, men det är ok. Det gör det för alla. Men i en grupp där ”möts på mitten” alltid är att utgå från en balas elevernas behov, där befinner jag mig helst. Och jag är så tacksam för att jag får göra det just nu!

Vi har många tankar, idéer och planer som ska konkretiseras och omvandlas till handling under de närmaste åren, och framför allt i år. Jag hoppas att du hänger med på vår resa och fortsätter läsa bloggen. Här kommer jag att skriva om våra ups and downs, våra lyckandes och misslyckanden, våra högs och våra låga. Nu kör vi så att det ryker!

Det har jag aldrig gjort förut så det klarar jag säkert!

– Pippi Långstrump

IMG_0003.JPG

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*